Tekengebied 4 Keetje Boomgaard Terras Zwemvijver Helofytenfilter Kippen Kookstudio Werkplaats Cultureland-Studio Stolp Moestuin

Ontdek

Stolp

Deze prachtige herbouwde stolp wordt beneden bewoond en heeft boven één hele grote ruimte, Panorama met het adembenemende, weidse uitzicht.  Je kan de bovenruimte in de stolp reserveren om je  te concentreren op de dingen die belangrijk voor je zijn. Lees meer…

 

Boomgaard

Er staan peren- en appelbomen, pruimen en kersen. Allemaal verschillende  Noord-Hollandse rassen, zoals die van oorsprong voorkomen naast een stolpboerderij. De oudste boom produceert meer dan 100 kg stoofperen per jaar, waar we heerlijk sap van persen. De nieuwere bomen zijn geselecteerd op spreiding van de oogst en vooral de smaak van het fruit. Die smaak proberen we ook te ontwikkelen met extra aandacht voor de bodem. Een uitgekiend palet van kruiden, bloemen en bessenstruiken zorgen voor diversiteit en bodemleven.

Omgeving

De Starnmeepolder is een graslandpolder ten noorden van Zaanstad die ligt ingeklemd tussen natuurgebieden Alkmaardermeer, Wormer-en Jisperveld. Buitenwerkplaats ligt aan het Noord-Hollands kanaal tegenover dit idyllische kerkje van Oostgraftdijk, vlakbij  het mooie en gezellige stadje de Rijp, aan de rand van de Beemster.

Bijen

De Buitenwerkplaats moet een klein paradijs zijn voor bijen. Aangezien bijen in een straal van drie kilometer rondom de kast hun nectar verzamelen en de weilanden over het algemeen arm zijn in bloeiende soorten, vinden wij dat er er elk seizoen iets te vinden moet zijn voor de bij op ons eigen erf. In het vroege voorjaar bloeit het groot hoefblad, later de fruitbomen, in de zomer allerlei bloemen en kruiden en de grote lindebomen naast het koetshuis.

Zwemvijver

Aan het eind van een dag hard werken een verfrissende duik in de vijver, tussen de waterlelies en water-zuiverende planten! De koeien komen nieuwsgierig kijken. Het water is 1meter 50 diep en ja er zwemmen visjes, slakjes en allerlei andere beestjes in. Voor de echte natuur en lange-afstand zwemmers en is er natuurlijk de mogelijkheid in het kanaal te springen.

Natuurhuis

Het Natuurhuis, de vroegere stal waar de koeien en paarden stonden,  biedt ruimte aan ongeveer 12 personen. Met een fantastische lichte open sfeer kom je tot rust en op goede ideeën. Een waanzinnige keuken staat tot je beschikking. Overal ramen met uitzicht op de weilanden en aan de andere kant het kerkje van Oost-Grafdijk. De tegelvloer geeft het geheel een ijle dromerige sfeer. Een wandeling in de tuin en je kunt er weer tegenaan.

Moestuin

Hier worden groenten en bloemen gekweekt op een natuurvriendelijke manier.  Je ziet hier een enorme variatie in kleur, vorm, geur en textuur, zodat de planten elkaar beschermen tegen ziekten en plagen. We gebruiken dus geen bestrijdingsmiddelen en tuinieren ook met aandacht voor insecten, vogels en andere gasten.

Studiohout

Hier werkt Studiohout.

Horizon

Het voelt als een fysieke en mentale weldaad dat je op deze plek kan wegkijken, de verte in. Je geeft niet alleen ontspanning aan je ogen, je ervaart ruimte, overzicht en de meest prachtige wolkenluchten. En het is waar: zelfs de donkerste wolken hebben gouden randjes!