IDEALEN

Het dagelijks leven en werken in de stad is vol actie en interactie. De hoeveelheid mensen en bedrijven om je heen en de talloze evenementen geven steeds nieuwe energie. Aan de slag met je werkdoelen, je sociale netwerk, je sportieve prestaties en persoonlijke ontwikkeling. Soms verlies je daardoor het grotere beeld van waar je naar toe wil. Wij geloven in het nemen van afstand, letterlijk en figuurlijk.  De stad uitkomen en de tijd nemen om tot frisse, nieuwe inzichten te komen. De Buitenwerkplaats biedt je uitzicht. Hier kunnen jouw ogen even tot rust komen en helderder zien waar je mee bezig bent of wil zijn. Op de Buitenwerkplaats zet je jouw persoonlijke stip op de horizon.

Naar buiten!

De natuur heeft een heilzame werking op de mens, dat is de laatste jaren steeds opnieuw uit onderzoeken naar voren gekomen. Alleen al het zien van groen heeft positieve effecten op het humeur en de fysieke gesteldheid. Kom lekker buiten werken, onder de perenboom eten en maak een wandelingetje over het erf.

Boeken

Nieuwe ideeën worden niet zomaar geboren daarvoor moet je geprikkeld worden. Wij geloven in de rol die boeken daarin kunnen spelen. Grasduin lekker door de boekenkast vol met kunst –van antiek tot actueel–, landschap en voedsel, architectuur en stedebouw.En natuurlijk staan er ook gewoon goede boeken om te lezen, een aparte kast met korte verhalen en poëzie omdat je niet altijd zo lang de tijd hebt.

100% Biologisch

Alles wat je eet is biologisch op de Buitenwerkplaats, de koffie, de koekjes en snacks. Uiteraard is ook de lunch biologisch en waar mogelijk met producten uit eigen tuin. Voedsel verbouwen zonder bestrijdingsmiddelen is naar ons idee de toekomst, in onze moestuin en boomgaard werken we daarom met de principes van permacultuur.

 

 

 

Duurzaam gebouwd

We willen mensen een fijne omgeving aanbieden en tegelijk goed voor het milieu zorgen! Daarom wordt de stolp verwarmd met een warmtepomp, ligt een dakvlak helemaal vol met zonnepanelen. De stal is gebouwd volgens de principes van passief- bouw en met hernieuwbare materialen. Zo zijn we steeds bezig de wereld een beetje beter te maken.