SEIZOENEN

Ervaar wat het buitenleven te bieden heeft. Serene, mistige ochtenden en prachtige zonsondergangen, de koeien die in optocht naar de boerderij lopen om gemolken te worden, de frisse bloesem in de boomgaard, een najaars-storm of winterdeken. Hier ervaar je de charmes van de seizoenen. Dat het contact met de natuur een goede invloed heeft op je humeur en op de productiviteit van de groep is bekend. Maak er gebruik van door zo veel mogelijk buiten te werken.

seizoenen

Bijen

De Buitenwerkplaats moet een klein paradijs zijn voor bijen. Aangezien bijen in een straal van drie kilometer rondom de kast hun nectar verzamelen en de weilanden over het algemeen arm zijn in bloeiende soorten, vinden wij dat er er elk seizoen iets te vinden moet zijn voor de bij op ons eigen erf. In het vroege voorjaar bloeit het groot hoefblad, later de fruitbomen, in de zomer allerlei bloemen en kruiden en de grote lindebomen naast het koetshuis. We hebben drie vuilnisbak-volkjes in verschillende kasten, die wij zo min mogelijk beroeren.

Eten uit de tuin

Waar mogelijk gebruiken we de groenten uit onze eigen moestuin. Puur, verrassend, ontspannend en smaakvol, want er gaat werkelijk niets boven een tomaat van eigen grond.

Eetbare bloemen

Er bloeien in de tuin allerlei bloemen die eetbaar zijn.